بوقلمون سفید تجاری

بوقلمون بزرگترین و سنگین ترین پرنده خانگی است. بوقلمون با نام علمی ملی گریس یکی از بزرگترین پرنده های اهلی در جهان است، که به راسته ماکیان سانان تعلق دارد. در افغانستان به فیل مرغ معروف است و علت نامگذاری، به خاطر وجود یک زائده گوشتی است که از روی نوک شان آویزان می شود. ایرانی ها به این پرنده بوقلمون می گویند چون زمانی که می ترسد و یا هیجان زده می شود،  پوست سر و گلویش به چند رنگ ( آبی، قرمز، سفید و خاکستری) در می آید و این تغییر رنگ، خاصیت پارچه ای از جنس دیبا است که در مجاورت نور آفتاب رنگ آن قابل تغییر است. بوقلمون ها نیز شبیه سایر پرندگان دارای گونه ها و نژادهای مختلفی در سرتاسر دنیا میباشند و هر نژادی دارای ویژگی های ظاهری و رنگ متفاوتی در بدن خود می باشند.
بوقلمون ها به دو گروه کلی تقسیم میشوند:
1- بوقلمون های سفید شامل: بیوتی، نیکولاس، هیبرید و …
2- بوقلمون بومی اصلاح شده 
پرورش بوقلمونهاي گوشتی و رسانيدن به وزن ایده ال در زمان مقرر مستلزم ارائه مدیریت صحیح، جیره بالانس شده از حیث سطح انرژی و پروتئین و مکمل های ویتامین و معدنی متناسب با سن پرنده میباشد .نگهداري بوقلمون در سنين جوجگي، يكي از مشكلترين مراحل پرورش بوقلمون است. بوقلمون هاي جوان نيز در مقابل عوامل بيماري زا كاملا حساسند از اين رو بايد توجه فراواني به آنها مبذول داشت . امروزه در اغلب كشورها بوقلمون را بصورت تجارتي و به تعداد زيادي نگه داري ميكنند وتعداد معدودي از شركتهاي اصلاح نژادی، سويه هاي تجاري مخصوص به خود را ارائه ميدهند كه از ضريب تبديل و قدرت رشد بسيار بهتري نسبت به ديگر نژادها برخوردارند .در طريقه پرورش به صورت صنعتي، بايد با تحت نظر گرفتن شرايط محيطي تمامي نيازهاي بوقلمون را در نظر گرفت تا با تنظيم حرارت ، تهويه ، بهداشت و بالاخره جايگاه، حداكثر نتيجه مطلوب حائز شود. صنعت بوقلمون تجاری از اهمیت خاصی برخوردار است و نسبت به اینکه گوشت استحصالي در کدام مسیر مورد قرار گيرد . زمان کشتار مشخص و معين ميشود بوقلمون هاي نر گوشتي در مدت زمان 18 هفته به وزن معادل 16 كيلوگرمي وبوقلمون هاي ماده گوشتي در پايان 14 هفتگي به وزن معادل 8 كيلوگرمي ميرسند .اغلب بوقلمونهاي سفيد را به نام ((وايت هلند)) مي شناسند ولي همه آنها استانداردهاي نژاد مزبور را دارا نمي باشند. نژاد بوقلمونهاي واقعي ((وايت هلند)) روز به روز كمياب تر مي شود. بنابراين اقدامات حمايتي جهت حفاظت آنها بايد صورت گيرد .بوقلمونهاي ((وايت هلند)) ديگر به طور گروهي پرورش داده نمي شوند.پرورش دهندگان نژاد اصيل بسيار كم هستند و آنها بر اين نكته اتفاق نظر دارند كه بوقلمونهاي مذكور با استاندارهايي مورد ارزيابي قرار مي گيرند كه به مرور زمان از استانداردهاي نژاد اصيل فاصله گرفته است. اين نوع بوقلمونها تنها توسط علاقه مندان پرورش داده ميشوند.در حال حاضر نوعي از بوقلمون ((وايت هلند)) به طور تجاري پرورش داده مي شوند .
اگرچه امروزه بيشتر گونه هاي بوقلمون سفيد هلندي كه به منظور مقاوم بودن با نژادهاي ديگر آميخته شده است داراي چشمهاي قهوه اي رنگ مي باشند وليكن نژاد اصيل اين دسته از بوقلمونها داراي چشمان آبي بوده است. برخي از انواع نر اين بوقلمونها هنوز هم داراي غبغب سياه هستند. رنگ گردن و زير گردن بوقلمونها مثل ساق پا و انگشتان پاي آنها، سفيد متمايل به صورتي مي باشد. منقار آنها هم رنگ صورتي دارد و هم مي تواند رنگ استخواني داشته باشد .در روي سر بوقلمونهاي مزبور نشانه اي از رنگ سرخ آبي وجود دارد. بقيه اندام بوقلمون وايت هلند را پرهاي شاداب سفيد رنگ پوشانده است .
امروزه ، گونه هاي از بوقلمونهاي سفيد هلندي كه با بوقلمونهاي ((لارج وايت)) آميخته شده است داراي سينه اي پهن و پاهاي كوتاه تر در مقايسه با گونه هاي اصيل مي باشند. بوقلمونهاي نر اصيل معمولا حدود 33 پوند و نوع ماده حدود 18 پوند وزن دارند. اگر چه نمي توان به طور قطعي اظهار نظر نمود ولي باور بر اين است كه بوقلمونهاي ((وايت هلند)) در كشور هلند پرورش يافته و نژاد آنها گسترش يافته است.

مرغ تخم گذار

مرغ های تخمگذار نژادهای تخصصی هستند، که به دلیل میزان بالای تولید تخم مرغ انتخاب شده اند؛ و با نژادهای پرورش یافته گوشتی (جوجه های گوشتی) متفاوت هستند.
مرغ های تخمگذار از منشأ مرغ های لگهورن هستند. امروزه هیبریدهای تجاری متعددی که در جهان مطرح است از همین منشأ می باشند.از خصوصیات کلی این مرغ ها در مقایسه با مرغ های گوشتی می توان به وزن سبک و استعداد تولید تخم مرغ زیاد در طول دوره تولید اشاره کرد. معمولا مرغ های تخمگذار دارای بدنی کشیده و گردنی باریک و بلند، پاهای ظریف، تاج و ریش قرمز فاصله سه انگشتی میان دو استخوان در ناحیه کلوآک بوده و قادرند در یک دوره تولید بیش از ۲۵۰ عدد تخم مرغ تولید نمایند. دوره پرورش مرغ تخمگذار از یک روزگی تا ۳ ماهگی را پرورش پولت می گویند و نیمچه تخمگذار ( پولت ) را که حدودا ۱۰۰-۹۰ روزه شد به سالنهای تولید که دارای قفس های مرغ تخمگذار است، منتقل می کنند.
در شرایط عادی ، هر مرغ هر روز به آب احتیاج دارد: در زمستان در حدود 110 میلی لیتر ، در تابستان حدود 280 میلی لیتر و در بهار و پاییز حدود 200 میلی لیتر. وقتی میزان تولید تخم مرغ افزایش می یابد ، تقاضای آب نیز افزایش می یابد. بنابراین در دوره اوج تخم گذاری مرغ باید به تأمین آب توجه شود ، در غیر این صورت به طور مستقیم بر تولید و سلامتی تخم آن تأثیر می گذارد. مرغ ها برای گذراندن شب باید آب کافی بنوشند. هوای زمستان سرد است و درجه حرارت پایین است، بهتر است به مرغ آب گرم بدهید و مقاومت در برابر سرما را تقویت کنید که برای سلامتی مرغ و تخم گذاری تخم مرغ مفید است.

مرغ گوشتی

صنعت پرورش مرغ گوشتی در اغلب کشورها ازجمله ایران به‌طور گسترده رواج یافته است؛ و گوشت این پرنده توانسته در سبد خانواده‌ها به‌خوبی جای خود را باز کند.
صنعت پرورش مرغ دارای 2 بخش است:

الف-صنعت پرورش مرغ گوشتی
ب-صنعت پرورش مرغ تخم‌ گذار

در صنعت پرورش مرغ گوشتی، جوجه یک‌روزه را که حدود 40 گرم وزن دارد به مدت 40 تا 50 روز ( میانگین 42 روز) تا رسیدن به وزن 2 تا 2 ونیم کیلوگرم پرورش می‌دهند. برای این منظور بایستی از نژادهایی استفاده شود که دارای استعداد تولید گوشت بالا باشند.
مهم‌ترین نژادهای مرغ بر اساس نوع تولید (گوشت) شامل این موارد است:

براهما هند
  کوشین چین
 لانگشان چین
 کورنیش انگلیس
  پلیموت راک سفید آمریکایی
خصوصیات ظاهری مرغ‌های گوشتی:

 جثه بزرگ
  رشد زیاد در کوتاه‌ترین زمان
  افزایش وزن بالا
 قدرت بدنی بالا
 مرغ های گوشتی ازنظر تولید تخم ضعیف هستند و اغلب رنگ تخم در آن‌ها به‌صورت قهوه‌ای هست

تخم بوقلمون

تخم بوقلمون

از فواید تخم بوقلمون وجود موادی مانند آهن، پروتئین و سلنیوم می‌باشد. سلنیوم خاصیت ضد پیری دارد که با مصرف تخم بوقلمون می‌توان بدنی جوان و سرحال داشت. سلنیوم در تخم بوقلمون باعث رشد سلول های سالم و کمک به عملکرد تیروئید می باشد. خوردن یک تخم بوقلمون مصرف سلنیوم در بدن را به میزان ۲۷.۱ میکروگرم افزایش می‌دهد و نیمی از نیاز روزانه مصرفی بدن را تامین می‌کند. از طرفی، دیگر خاصیت های تخم بوقلمون به دلیل داشتن مقدار قابل توجهی سلنیوم جلوگیری از بیماری سرطان، بیماری های قلبی عروقی، پیشگیری از بیماری هایی نظیر التهاب مفاصل و افزایش توان باروری می‌باشد.

تخم شترمرغ

تخم شترمرغ

کاربرد اصلی تخم شترمرغ در جوجه کشی شترمرغ ، جهت تولید جوجه شترمرغ می باشد. ولی تخم های بدون نطفه مصرف غذایی داشته و به صورت نیمرو و هم در انواع شیرینی ها و کیک ها مورد استفاده قرار می گیرد. ارزش غذایی تخم شترمرغ از نظر مقدار کلسترول و چربی های اشباع، به مراتب بیشتر از تخم مرغ است که نشانگر ارزش غذایی بهتر آن می باشد.

تخم بلدرچین

تخم بلدرچین

تخم بلدرچین توانایی دفع فلزات سنگین و سمومی مانند جیوه از بدن را دارد. اسیدهای آمینه و دیگر ترکیبات موجود در تخم بلدرچین می توانند به سموم بچسبند و آن ها را از بدن دفع کنند. این خاصیت، تخم بلدرچین را به یک تصفیه کننده خون تبدیل کرده است.

تخم مرغ

تخم مرغ

تخم‌مرغ منبع خوبی از پروتئین، ویتامین و املاح ضروری برای بدن انسان است؛ تخم‌مرغ، همه اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن را داراست و حدود ۵٫۱۲ درصد جِرم تخم‌مرغ را پروتئین تشکیل می‌دهد. یک عدد تخم‌مرغ، ۳ درصد نیاز روزانه انرژی یک مرد بالغ و ۴ درصد نیاز روزانه انرژی یک زن بالغ را تأمین می‌کند. کلسترول و لسیتین، مواد چرب موجود در زرده تخم مرغ می‌باشند و برای ساختمان و عملکرد سلول‌های بدن ضروری‌اند. کلسترول قابلیت انعطاف و نفوذپذیری غشای سلول‌های بدن را حفظ می‌کند. همچنین به عنوان یکی از اجزاء تشکیل دهنده مواد چربی است که، باعث نرمی پوست می‌شوند.

غاز

غاز

رنگ گوشت غاز تیره تر از سایر طیور می باشد و کمی شبیه به گوشت گاو است. غازها تحرک زیادی دارند و تعداد زیادی رگ خونی در توده عضلانی بدن آنها همراه است. طعم گوشت این پرنده کمی شیرین، لطیف و و آبدار می باشد. البته طعم گوشت این پرنده تا حدود زیادی به نحوه طبخ و کشتار پرنده هم بستگی دارد. برای اینکه گوشت غاز خوش طعم باشد بهتر است که قبل از کشتار، غذای نمک دار به آنها داد تا گوشت آنها نرم و ابدارتر شود. یکی از ویژگی های مهم گوشت غاز چربی آن بوده و همین امر باعث شده تا این پرنده در برابر سردی هوا مقاومت بسیار بالایی داشته باشد. همچنین وجود بافت چربی در گوشت این پرنده باعث شده تا طعم آن خوشمزه تر شود. چربی های موجود در بافت گوشتی غاز بسیار مفید هستند و غازها با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه پرورش، در بدن خود این چربی ها را جمع میکنند. به دلیل چربی که گوشت غاز دارد، در زمان پخت، گوشت این پرنده تا حدود زیادی در چربی خودش پخته میشود. برای همین گوشت آن خوش طعم و مزه غنی تری نسبت به گوشت مرغ دارد.

جهت خرید و فروش گوشت غاز با شماره های داخل سايت سابين پروتئين تماس حاصل فرمائید.

اردک

اردک

در بین تمام پرندگان گرم ترین گوشت را دارد و چربی گوشت اردک هم ملین و گرم است. گوشت اردک دیر هضم است و توصیه شده با مصلح هایی مانند کرفس ، آویشن ، پونه ، سرکه ، زنجبیل و یا گشنیز مصرف شود.کالری اردک در حالت خام ۱۳۵ کیلو کالری و در حالت پخته شده، کبابی شده ۲۰۱ کیلو کالری در ۱۰۰ گرم می باشد. سرکه،‌ زنجبیل، سکنجبین، کرفس،‌ گشنیز،‌ دارچین و آویشن جزو مصلح‌های گوشت اردک محسوب می‌شوند.گوشت اردک رنگی قرمز، مانند گوشت گوسفند دارد و غنی از پروتئین با کیفیت بالا است. این گوشت دارای نیاسین ، فسفر ، آهن ، روی ،B6 و B12  ، سلنیوم ، فولات ، منیزیم و ….. است. گوشت اردک چربی بالایی دارد ولی این چربی نقطه ذوب پایین تری نسبت به گوشت مرغ و گوشت گاو دارد. درجه ذوب چربی مرغ 37 و گاو 45 درجه سانتی گراد است ولی این دما برای گوشت این پرنده 14 درجه است یعنی پایین تر از دما بدن پس به راحتی در این دما ذوب و متابولیزه می شود و به همین دلیل مصرف  گوشت اردک باعث چاقی  نمی شود. گوشت اردک ، دارای مواد مغذی بسیاری از جمله مس است که در حفظ سلامت جسمی و ذهنی فرد بسیار موثر است. مس، نقش مهمی در رشد طبیعی بدن نیز ایفا می‌کند. به علاوه، در کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب تاثیر دارد و برای درمان بیماری های زیادی مفید است. مصرف این گوشت باعث افزایش عملکرد سیستم عصبی می شود و آرامش بخش است ، زیرا دارای اسید پانتاتونیک  است که نوعی ویتامین B کمپلکس است و خواص زیادی برای سیستم عصبی ما دارا می باشد. این اسید باعث آزاد شدن انرژی می شود و فعالیت سیستم عصبی را زیاد می کند. یک سیستم عصبی خوب و قوی، مانع از استرس و افسردگی می‌شود. به علاوه، در کاهش اضطراب نیز نقش دارد.وجود نیاسین ویتامین B۳ در گوشت اردکها به نرم و روان شدن دستگاه گوارش کمک می‌کند. نیاسین در جذب کربوهیدرات، پروتئین و چربی نقش دارد. این ماده برای مبارزه با دیابت نیز مفید است.

جهت خرید و فروش گوشت اردک با شماره های داخل سايت سابين پروتئين تماس حاصل فرمائید.

شترمرغ

شترمرغ

گوشت شتر مرغ کم چرب ترین و سالم ترین گوشت قرمز است. شبیه گوشت گاو به نظر میرسد با مزه همسان، اما در کالری، چربی و کلسترول خیلی کم شباهت دارند. گوشت شترمرغ 66 درصد چربی کم تر از گوشت گاو و 50 درصد چربی کم تر از مرغ را دارد. گوشت شترمرغ  با وجود آهن و پروتئین فراوان، چربی بسیار کمی دارد و بسیار سالم است. مهم ترین مزیت بهداشتی گوشت شترمرغ آن است که در مقایسه با گوشت گاو هیچگونه بیماری انگلی را به انسان منتقل نمی کند.این گوشت مزاجی گرم و خشک دارد و مصلح آن سرکه است. فاکتور مهم دیگری که در این گوشت پیدا می شود، ویتامین E است که یکی از موثرترین آنتی اکسیدان های طبیعی است. این گوشت خوشمزه برای فلج، سستی و خواب رفتن اعضا، درد مفاصل، سیاتیک، نقرس و بیماری های سرد رحمی مفید است. گوشت شترمرغ به طور طبیعی در برابر باکتری های مضر مثل E.coli و Salmonella مقاوم است. در واقع یک PH خاص در این گوشت مانع آلودگی آن به این باکتری ها می شود. برای دست یابی به این حد PH تولید کننده های شترمرغ باید در طول فرایند حمل و نقل و در حین کشتار، استرس آنها را کم کنند.

حقیقت این است که کمتر گوشت قرمزی را می‌توانید پیدا کنید که تمام این خصوصیات را یکجا داشته باشد.

جدول-ارزش غذایی گوشت(85 تا 100 گرم)

جهت خرید و فروش گوشت شترمرغ با شماره های داخل سايت سابين پروتئين تماس حاصل فرمائید.