هیچ دام سنگینی صادر نشده است

صادرات دام تسهیل شود

۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار راس دام سنگین در کشور مازاد و بدون مشتری است و با روان سازی، ارائه تسهیلات و کاهش عوارض گمرک کمکی برای رونق صادرات دام سنگین خواهد شد.
دولت و مجموعه وزارت جهادکشاورزی باید شرایطی مهیا کنند تا دام مازاد و بدون مشتری صادر شود تا علاوه بر جلوگیری از ضرر بیشتر دامداران، بخشی از ارز مورد نیاز کشور نیز تامین شود.
صادرات ناچیز دام سبک و خرید تضمینی دام هنوز نتوانسته است تحرک جدی در صنعت دام ایجاد کند و دامداران را از خطر ورشکستگی نجات دهد.
حدود پنج میلیون راس دام سبک لاغر(نیمه گوشت) در کشور به صورت مازاد وجود دارد که باید چاره‌ای برای صادرات آن اندیشیده شود.
برای این تعداد دام سبک، مشتری داخلی هم وجود ندارد و باید بخشی از آن صادر شود چون دامداران دیگر توان پرواربندی ندارد.
رئیس شورای تامین دام کشور عامل اصلی گرانی را واحدهای بسته بندی گوشت و سودجویی برخی قضابی‌ها دانست که این واحدها بدلخواه و بدون ضابطه گوشت را قیمت گذاری می‌کنند.
همچنین گرانی گوشت موجب کاهش مصرف این ماده پروتئینی در یک سال اخیر شده است.
با توجه به پایین بودن قدرت خرید گوشت، نبود بازار داخلی و فشار زیاد به دامداران سنتی و صنعتی، در شرایط فعلی راه برون رفت از چالش دام مازاد در کشور، صادرات آن است.
دولت باید بوروکراسی(دیوان سالاری) در بحث صادرات دام زنده را با توجه به وجود دام مازاد و بازار جذاب صادراتی کاهش دهد تا توازن در عرضه و تقاضای دام ایجاد شود.
همچنین سردخانه‌های کشور از گوشت منجمد (داخلی و خارجی) پُر است و در صورت تنش‌های قیمتی و فضاسازی‌های کاذب در بازار گوشت داخلی، می‌توان با عرضه گوشت منجمد، قیمت‌ها را کنترل کند.
جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره های داخل سايت سابين پروتئين تماس حاصل فرمائید

دیدگاه ها بسته شده اند.