در حال حاضر درباره میزان سهمیه تعیین شده برای صادرات دام سبک از استان خراسان رضوی اطلاعاتی در دسترس نیست و تنها برای ۲۵۰۰ راس دام سنگین مجوز صادر شده است درصورتی که اتحادیه دامداران دام سبک درخواست صدور مجوز برای صادارت ۵۰۰۰ دام سبک را داده و اکنون پیگیر اخذ مجوز میباشد.
به ازای صادارت هر راس دام سبک ۵۰ هزار تومان عوارض در نظر گرفته شده که این موضوع خلاف مقررات است که این عوارض در بودجه جزء درآمدهای دولتی در نظر گرفته شده و نیازمند تغییراتی از جانب مجلس است. همچنین وزارتخانه هم معتقد است در بودجه دولت، عوارض جزء درآمدهای دولتی بوده و ناگزیر این عوارض برای صادرات دام زنده در نظرگرفته شده است.
قیمت دام سبک افزایش پیدا نکرده است و عمده صادرات دام سبک به امارات، قطر و عمان است و واردات نهاده به ازای صادارت دام سبک کمک شایانی به صادرات دام خواهد کرد چون از جمله مشکلات حوزه صادرات دام سبک تعهد ارزی آن است و اگر در ابتدا به ازای صادرات دام امکان واردات نهاده وجود داشته باشد کمک شایانی به صادرات خواهد شد چون باعث میشد تعهد ارزی واردکننده به دولت رفع شود که این امر سبب تسهیل فرایند واردات نیز خواهد شد که در صورت ایجاد ثبات مقررات دیگر نیازی به اقدامات وارد کننده برای اخذ ارز نمیباشد.
دولت با حذف عوارض دام سبک اجازه بدهد در ازاری تعهد ارزی از صادرکننده، واردات نهاده انجام شود.
کاهش قیمت دام در کشورهای مرزی به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس که متقاضی دام سبک ایران هستند از دیگر مشکلات پیشروی صادرات دام سبک است بطوری که اختلاف قیمت دام سبک آنچنان قابل توجه نیست و نمیتوان با اطمینان تشکلها و فعالین حوزه دام سبک را ترغیب به خرید دام سبک با قیمت بالاتر از دامدار کرد تا در نهایت صادر شود دهمچنین دولت قوانین و مقرراتی را وضع کند و زمان مشخص را تعیین کند که بی شک تشکلها با اطمینان خاطر در این زمینه اقدام خواهند کرد.
البته که مشکل اصلی دام سبک خشکسالی است در سالهای ۹۶ تا ۹۷ بدلیل سرسبز بودن مراتع و عدم وابستگی دام سبک به واردات نهاده در حوزه دام سبک مشکل خاصی وجود نداشت و همان میزان جو تولیدی در داخل کفاف تالیف دام سبک را میداد، اما اکنون به دلیل خشکسالی مراتع از بین رفته و دام سبک را نیز به واردات نهاده وابسته کردهایم.
جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره های داخل سايت سابين پروتئين تماس حاصل فرمائید