پس از حذف ارز ترجیحی و اجرای طرح عادلانهسازی یارانهها، بخش دام و طیور که نهادههای آن با ارز ۴۲۰۰ تومانی تأمین میشد، شوک قیمتی را تجربه کرد.
با وجود افزایش هزینههای تولید و واقعینشدن قیمت مرغ و کاهش تقاضا ناشی از نبود توان خرید بنظر میرسد اگر این روند ادامه یابد در آیندهای نزدیک با بحران کمبود مرغ در بازار مواجه خواهیم بود.
طی چند ماه گذشته بازار مرغ التهابهای زیادی را پشت سر گذاشت؛ ابتدا شاهد کمبود مرغ در بازار به دلیل هجوم مردم برای خرید بودیم که با ورود دولت و افزایش عرضه، مدیریت شد وقتی قیمت مصوب مرغ توسط دولت اعلام شد بعلت بر هم خوردن توازن عرضه و تقاضا کمتر از آن مقدار رسید در حالی که هزینههای تولید، افزایش قابل توجهی داشته و کاهش قیمت مرغ در بازار فقط متضرر شدن تولیدکنندگان را بدنبال دارد و در روزهای اخیر نیز قیمت مرغ بالا رفت که این اتفاق منجر به کاهش تقاضا مرغ شد.
سرانه مصرف مرغ در کشور ما برای هر ایرانی ۳۲ کیلوگرم در ماه است. امروز با اصلاح قیمت گوشت مرغ، تمایل به مصرف آن کاهش و مصرف گوشت گوسفند افزایش یافته، زیرا با وجود افزایش هزینههای تولید گوشت گوسفند، قیمت آن نسبت به سال گذشته تغییر چندانی نداشته است.
پس از اجرای طرح عادلانهسازی یارانهها و حذف یارانه نهادههای دامی، قیمت ذرت و سویا پنج برابر شده است که بر این اساس اگر قرار باشد قیمت واقعی مرغ محاسبه شود، باید بیش از ۸۰ هزار تومان باشد.
پس از حذف یارانهها دولت هیچ سیاست حمایتی در قبال تولیدکنندگان مرغ اجرا نکرده در حالی که مرغداران با مشکل تأمین نقدینگی مواجه هستند و ریسک نمیکنند که با این قیمتها و ضرر و زیانی که وجود دارد، سرمایه خود را به خطر بیندازند.
با توجه به اینکه مصرف گوشت مرغ با افزایش قیمت آن کاهش یافته، نیاز تولید نیز کم شده است اما اگر روند همینطور ادامه یابد احتمال بحران در تولید مرغ وجود دارد. اکنون دولت مرغ را به صورت یخزده ذخیره کرده است که در صورت مواجه شدن با بحران، بتواند بازار را مدیریت کند، اما با تمام شدن این ذخیره و توقف تولید حتماً بازار با بحران مواجه خواهد شد.
جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره های داخل سايت سابين پروتئين تماس حاصل فرمائید.